Премини на содржината
бесплатни услуги

Центар за сервиси

Тестирање за ХИВ

Тестирањето и советувањето за ХИВ е бесплатно и доверливо и се спроведува од обучени советувачи и медицинско лице – лаборант. ХИВ-тестот е брз и се прави со земање капиларен крвен примерок од прст, а резултатот се добива за само 30 минути.

Психолог

Грижи се за твоето ментално здравје! Доколку имаш потреба, во нашиот центар за сервиси достапна ти е бесплатно услугата психолог што опфаќа психолошко советување, психотерапија, психосоцијална поддршка, неформален разговор.

Теренска работа

Во центарот за сервиси на ЕГАЛ и кај нашите теренски работници подигнете бесплатни кондоми, лубриканти и едукативни материјали за заштита од ХИВ. Достапна е и мобилна единица (соодветно опремено комбе) за тестирање за ХИВ на терен.

Kако до овие услуги?

Закажи термин

Заради заштита од и спречување на ширењето на коронавирусот што ја предизвикува болеста COVID-19, работата во нашиот центар за сервиси е организирана согласно препораките и протоколите од здравствените власти. Од таа причина, како и заради дискрецијата на сервисите, сите посети мора да бидат претходно најавени во комуникација со нашиот тим.

Каде се наоѓате?

ул. „Ленинова“ бр. 29-2/7, Скопје

Телефони за контакт

02/3220-851 и 078/431-866

Електронска пошта

мапа на локација

Насоки до нас

имаш прашање за нас?

Контактирај нѐ!